tisdag 4 oktober 2016

Tisdagsaktiviteter

Under förmiddagen har blå grupp haft utelek och grön grupp haft inomhusaktiviteter. I gröna gruppen har barnen haft både avslappning i form av massage med taggiga bollar och haft skapande aktivitet då de har fortsatt att bygga och måla vidare på vårt berg till djurriket. 
 Vi upplever att barnen uppskattar våra avslappningsstunder väldigt mycket då de ofta frågar när nästa gång är. De är väldigt duktiga och måna om varandra. 

Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar förmåga att ta hänsyn till och leva sig in i andra människors situation samt vilja att hjälpa andra (Lpfö 98 reviderad 2010 sid. 8) 

Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för vikten av att värna om sin hälsa och sitt välbefinnande (Lpfö 98 reviderad 2010 sid. 10)


Idag har gröna gruppen målat flitigt på vårt berg till djurriket. Tillsammans med Cilla har de tittat På olika bilder på berg och samtalat om hur de ser ut, vilka färger de kan se samt vilka växter och djur som finns uppe på berget. 

Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen (Lpfö 98 reviderad 2010 sid. 10)

Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att bygga, ska och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap
(Lpfö 98 reviderad 2010 sid. 10) 

 Innan mellanmålet gjorde vi olika yogaövningar med barnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar