onsdag 2 oktober 2013

V. 40

 Denna veckan har vi varit uppdelade i våra grupper på förmiddagarna. En grupp har gått på promenad och hittat på olika saker. De andra två grupperna har då varit kvar på förskolan och haft olika aktiviteter inne och sedan gått ut på gården och lekt!
 
Här plockade barnen varsin pinne i skogen, sen fick de tillsammans kura ut hur vi skulle komma fram till vilken pinne som var längst respektive kortast. Sedan la vi dem i storleksordning från längst till kortast.
 
 
 På väg till lekparken finns det olika saker att känna på. Vissa är taggiga, vissa mjuka och vissa blöta :)
 
 
 Skepp O Hoj!
 
 Vi har börjat göra "garnbollar". Det krävs stor koncentration :)
 
 
 Promenadsnöret är alltid med när vi är ute och går!
 
 Kottar kan ge bra samtalsämnen, var kommer kottar ifrån? Vilket djur tycker om att äta kottar? Igelkotten? Nej, det är såklart ekorren :)
 
 Fler pinnar att sortera i storleksordning!
 
 
 
 
 
Barnen har lyssnat på Monsterflano, den röda var såklart roligast ;)
Barnen brukar få hjälpa till att plocka ner bilderna i påsen igen. Idag var det sex bilder, men dubbelt så många barn. Hur gör vi då frågade vi barnen?
Efter många olika förlag kom det ett vi fastnade för. Att två barn tillsammans skulle hjälpas åt att ta en bild och lägga i påsen. Vi kom överrens om att prova, och det blev riktigt bra. Alla barn fick hjälpa till att ta ner en bild och alla var glada! Vi också eftersom barnen fick tänka efter och kom på en riktigt bra ide :)
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar