torsdag 28 mars 2013

V.13

Påskvecka!

Denna veckan har vi lagt språksamlingarna åt sida och istället firat påsk ordentligt. Vi har pysslat i massor! Det har blivit både påskägg, kycklingar och tuppar :)






I onsadgs hade vi lite påskaktiviteter. Vi gick en liten runda i bastasjö och letade efter ägg som påskharen hade lagt ut till oss. I varje ägg fanns det ett uppdrag som vi skulle göra tillsammans. Det var allt från att räkna, para ihop bilder, sortera kulor eller sjunga en påsksång!






På gården fanns också påskaktiviteter. Barnen fick prova balansera ett ägg (hårdkokt ;) ) på en sked, det var inte det lättaste. Dem fick också sätta näbben på tuppen :)






Efter påskaktiviteterna lekte vi en stund på gården tills det var dags att gå in för att äta påskbuffe. Lunchen avslutades sedan med en påskbakelse till efterrätt :)


Mmm så gott! :)


Vi har även hunnit med annat än påskpyssel och påskfirande. Det är bus varje dag, pussel, lek, rita, läsa bok och spela spel. Istället för språksamling denna veckan har vi istället haft andra små samlingar med olika innehåll som sånger, sagor eller matematikövningar. Nästa vecka fortsätter vi igen med bornholmsmodellen och språksamlingar i våra grupper och då är det dags att börja läsa en ny bok!

Vi på Alfa önskar er en riktigt skön Helg och en Glad Påsk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar