fredag 22 februari 2013

V.8

Hej!

Denna veckan har det varit sportlov och vi har haft Blåbärslopp! Barnen fick gå en runda i Bastasjö och längs vägen fanns det olika uppdrag som skulle utföras innan dem fick gå vidare. Det var till exempel att sjunga en sång på engelska, rimma på ben eller kasta bollar i en hink. Tillbaka på förskolan efter plumsande i snö fick barnen en medalj och blåbärssoppa som pris för en bra insats!








Vi har avslutat språksamling 2 genom att barnen fick måla vad dem ville ut boken Petter och hans fyra getter. Barnen målade de olika getterna, petter och katten!





På torsdagen kikade solen fram och vi passade snabbt på att åka lite pulka och klättra på gården! Härligt att vara ute! :)







Denna veckan har vi även fått lite Montessorimaterial in till avdelsningen som vi har provat på allihopa! Det är spännande med nya saker och hittar barnen rätt sak, kan dem sitta länge och pyssla!







Vi har även mätt barnen, tagit kort på dem och satt upp bilderna på väggen!



Vi samlar alltid barnen i sofforna innan det är dags att äta lunch. Finns det tid så berättar vi en saga eller sjunger.



Idag har vi haft lite fredagsmys med film efter lunch och efterrätt efter mellanmålet! :)


Det mesta vi pysslar om dagarna hängs upp på avdelningen. Kom gärna in när ni hämtar och kika på vad barnen har gjort! Dem visar er gärna!

Trevlig Helg! önskar Tord, Kathja och Johanna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar